Derneğimizin hukuk birimi tarafından hazırlanan sınır dışı ve idari gözetim kararına itiraz süreçleri yazısını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
Bu yazı daha önce https://reyhankayisli.av.tr sitesinde yayınlanmıştır.
Giderek yaygınlaşan sosyal koruma uygulamalarını tartıştığımız bu atölyede sosyal güvenlik ve toplumsal cinsiyet eşitliği, sosyal koruma bağlamında mülteci hakları, sosyal politikalar ve çocuk hakları gibi çeşitli başlıklarda oldukça verimli bir tartışma imkanı bulduk. İnsan hakları ve sosyal güvenlik hakkını da ele aldığımız bu atölyenin bir sonraki oturumunda sosyal koruma alanında yaşanan güncel gelişmeleri daha ayrıntılı biçimde tartışmaya karar verdik.
Derneğimiz üyesi M. Bahri Telli tarafından düzenlenen atölye çalışmasında bir kategori olarak gençlik, pandemide gençler ve insan hakları ihlalleri gibi çeşitli başlıklarda tartışmalar yürüttük. Hak savunuculuğunun sürdürülebilirliği açısından oldukça önemli olan genç insan hakları savunucularının güçlendirilmesine ilişkin çalışmalarımızı çeşitlendirerek devam ettirmeyi planlıyoruz.
Yunanistan, Ürdün, Türkiye ve Lübnan’dan çeşitli alanlarda faaliyet gösteren hak temelli örgütlerle bir araya gelerek ihtiyaç analizi toplantılarımızı gerçekleştirdik. Bu analizler doğrultusunda ağımızın Türkiye ayağının ve diğer ülkelerdeki varlığının gelişmesi ve güçlenmesi için çeşitli hedefler belirledik.
FIDDH (Uluslararası İnsan Haklarını Savunma Federasyonu) tarafından desteklenen projemiz kapsamında STK’lara yönelik atölye çalışmalarımız 15 Nisan 2021 tarihinde başlıyor. Her hafta alanında uzman isimlerin katılımıyla yapılacak atölye çalışmalarına katılmak için aşağıdaki linkteki belgeyi doldurunuz.
Katılım 25 kişiyle sınırlıdır.
Derneğimiz üyesi Cahide Sarı tarafından hazırlanan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Bağlamında Barış ve Toplumsal Cinsiyet çalışma notu üzerinden üye ve gönüllülerimizle bir araya gelerek bir atölye çalışması düzenledik. Atölye kapsamında sürdürülebilir kalkınma için kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesi, barış ve insan hakları, kalkınma ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi pek çok farklı perspektiften barış konusunu tartıştık.